• Water

Hatha Yoga

De yoga oefeningen hebben tot doel: innerlijke vrede en bewustwording van ons Zelf. Door het doen van asanas (oefeningen) komt er een eenheid tot stand, een “verbinding” tussen lichaam en geest. Het gevolg is een toestand van ontspanning en harmonie. Het beoefenen van hatha yoga draagt bij tot het verkrijgen van een sterker en gezonder lichaam. Men leert het lichaam te respecteren, de grenzen en mogelijkheden te kennen en zich steeds sterker van zich zelf bewust te worden.

Kashmir en Kundalini Yoga

Kashmir yoga is een vorm van Hatha Yoga die het “tastgevoel” centraal stelt met als doel contact te leggen met de eigen energie. Wanneer het lichaam zijn natuurlijke toestand van harmonie heeft herwonnen, zijn we in staat om zonder problemen de klassieke yogahoudingen aan te nemen. Dan krijgt de yogabeoefening “diepgang”.

Kundalini Yoga, ook wel de moeder van de yoga genoemd, is een van de oudste vormen van Yoga, waaruit vele andere yogavormen zijn voortgekomen. De kracht van de kundalini is in elk van ons aanwezig en wordt symbolisch aangeduid als een opgerolde slang die aan de basis van de wervelkolom slaapt. Door deze slang rustig en met zachtheid wakker te maken en zijn kracht te onderzoeken zal ons leven worden getransformeerd.

Gratis intakegesprek

Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Maak een intakeafspraak! In maximaal 45 minuten bespreken wij dan hoe ik je persoonlijk kan helpen.

Intakegesprek maken

Universal Coaching     Angelique van Gogh    0621867245     info@amsterdamyoga.nl    Da Costastraat 68a     1053 ZP Amsterdam